به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، حسین فلاح نژاد، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز پیش از ظهر امروز در چهاردهمین همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان البرز گفت: هفته تعاون فرصتی برای تقدیر از زحمات تعاونگرانی است که در کنار حوزه های بخش خصوصی و دولتی سکان دار تعاونی و هدایتگر اقتصاد کشور و استان هستند.
فلاحنژاد ادامه داد: تعاونی نوعی مردمی سازی اقتصاد است و در این راستا مردم ما تعاونی را بهتر از بخشها و روشهای دیگر برای خصوصی سازی میپذیرند که نماد آن را در بازه زمانی بعد از جنگ به ویژه در توزیع اقلام اساسی دیدیم و این نقش کم کم خود را به سمت حوزههای دیگر کشاند و الان در حوزههای خدماتی، صنعتی و دانش بنیان تعاونیها حرفهای خوبی برای گفتن دارند.
وی با اشاره به اینکه در استان البرز بیش از هزار تعاونی وجود دارد، افزود: این تعداد تعاونی به طور مستقیم حدود ۱۰ هزار نفر را به عنوان شاغل در مجموعه خود پذیرفته و در حال خدمت رسانی به مردم هستند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارکردهای حوزه تعاون باید به مردم معرفی شود، گفت: شفافیت در عملکرد تعاونیها موجب کارآمدی بهتر آنها است.
وی یکی از مهمترین روش هایی که امروزه برای نجات اقتصاد کشور استفاده می شود را حرکت به سمت اقتصاد تعاون دانست و بیان کرد: برای رسیدن به این مهم تعاونی ها باید راهکارها و روش های جدیدی را بکار گیرند تا بتوانند اطمینان مردم را جلب کنند و با کارکرد مناسب بتوانیم آنچه را که برای تعاون در سطح اشتغال و اقتصاد تعریف شده محقق کنیم.
در ادامه محمد مختاری، رئیس اتاق تعاون استان البرز در همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان در خصوص بخش تعاون در کشور گفت گفت: بخش تعاون به اهدافی که در کشور برای آن تعریف شده بود نرسیده و دلیل آن هم این است که به آن توجهی نشده است به خصوص در بحث ادغامی که در وزارتخانه انجام شد. دولت کوچک نشد، تجمیع شد و به همین دلیل این بخش نتوانست به اهداف خود برسد.
رئیس اتاق تعاون استان البرز اظهار کرد: اوایل انقلاب، مشکلات محلی و شهری مردم تا حدود زیادی توسط خود مردم که در کانون های کوچکی به نام تعاونی ها فعال بودند، برطرف می شد؛ امروز بخش تعاون ۲۵ درصد از سهم اقتصاد کشور را باید بر عهده داشته باشد که این رقم در حال حاضر کمتر است و برای رسیدن به این سهم باید بیشتر کار شود و جایگاه تعاون می تواند عمده مشکلات در زمینه اشتغال و تولید را حل کند.
وی مطرح کرد: تجمیع سرمایه های اندک مردم و قرارگیری آن در یک سبد می تواند مشکلات موجود در بخش سرمایه گذاری را حل کند؛ در حال حاضر مردم ارقام کوچکی سرمایه در اختیار دارند که نمی توانند آن را به کار گیرند؛ اگر این سرمایه ها تجمیع و در یک سبد قرار داده شوند می توانند منابع سنگین و ارزشمندی را ایجاد کنند و طرح های بزرگی را بر عهده بخش تعاون بگذاریم تا آن ها را حل کنند.
مختاری با تأکید بر استفاده از نیروهای بومی بیان کرد: تجربه نشان داده که نیروهای بومی با شناخت و اطلاعاتی که دارند می توانند خوب کار کرده و مشکلات را حل کنند؛ استان البرز ظرفیت های بالایی دارد اما از نظر راندمان و بهره وری جایگاه خوبی ندارد. چرا باید وارد پروژه های کوچک شویم؟ ما باید در مسیر انجام پروژه های بزرگ گام برداریم.
رئیس اتاق تعاون استان البرز اذعان کرد: اگر تعاونی ها به صورت توانمند در کنار یکدیگر باشند، می توانند در واگذاری ها سهم خود را از اقتصاد داشته باشند که کمک استاندار و مدیران ذیربط در تشکیل این مجموعه نیاز است.
وی گفت: در سازمان دو بحث مالی و اخلاقی وجود دارد که اگر به این دو مقوله دقت شود، تمام اقشار مردم در کلان و ملی باید با یکدیگر متحد شوند. علیرغم سلایق مختلفی که وجود دارد اما باید بر اساس برنامه های تشکیلاتی خود عمل کنند؛ در کل منفعت ملی نباید فدای هیچ چیز دیگری شود.
در بخش دیگری از این همایش عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی بر آسیبشناسی تعاونی های کشور تاکید کرد و گفت: تعاونیها در بحث تحریم موفق عمل کردند.
وی با بیان اینکه همه ما سربازان نظام هستیم و باید تلاش کنیم، گفت: اقتصاد ما متشکل از اقتصاد خصوصی، اقتصاد دولتی و تعاونی است که اقتصاد دولتی به هیچ یک از این ها میدان نداده بلکه در این میان اقتصاد خصولتی نیز به آن ها افزوده شده است.
نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر فعالیت خوب تعاونیهای محلی و بومی در ارتباط مراودات با آن سوی مرزها، گفت: تعاونیها میتوانند در این قالب تهاتر و استفاده از پول رایج کشورهای طرفین مراودات اقتصادی و بدون استفاده از دلار و یورو بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را حل میکنند.
اکبریان با تاکید بر اینکه امروز مشکل ما در نقل و انتقال پول است، افزود: در اینجا همکاری تعاونیها با تجار دیگر کشورها موجب انجام مراودات اقتصادی و فروش تولیدات کشورمان است و در مقابل میتوانیم کالای دیگر را از آن کشورها وارد ایران کنیم و این فعالیتها مرهون نقش تعاونیها است.
وی با اشاره به اهمیت آسیبشناسی مشکلات تعاونیهای کشور، ادامه داد: بعد از انقلاب مشکلاتی در این حوزه داشتیم و به عنوان نمونه گسترش تعاونیها تا ۱۰ هزار مورد صورت گرفت اما بعدها پنج هزار نعاونی منحل شد امید است که دیگر چنین مواردی تکرار نشود.
نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه راهکارهای قانونی و علمی و فرهنگ درستی باید برای تعاونیها اجرایی شود، عنوان کرد: در این راستا نیاز است فرهنگ مشاورهای و همکاری گسترش یابد، اختلافات ایجاد شده در این همکاریها و تخریب و ویرانگریها باید کنار گذاشته شود.
اکبریان با تاکید بر اینکه اگر اختلافات در زمینه فعالیت تعاونیها نباشد پیشرفت خوبی در این حوزه حاصل میشود، گفت: باید فرهنگ سازی شود و در کنار آن منافع ملی مدنظر باشد.
وی با اشاره به اینکه باید انصاف در کارها و گذشت را بیشتر کنیم، افزود: در شرایط تحریم کنونی نیز فعالیت تعاونیها مانند اوایل انقلاب میتواند برای کشور و نظام راهگشا باشد.
همچنین علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی و دبیرکل خانه کارگر نیز در مراسم قدردانی از تعاونیهای برتر البرز گفت: تعاونی یک بنگاه برای سوداگری اقتصادی نیست بنابراین اگرچه در قالب و شمایل یک بنگاه ظهور پیدا می کند اما در فلسفه تعاون سود تعریف نشده و معنا ندارد.
محجوب افزود:وقتی در تشکیلاتی سود معنا ندارد بنابراین رأی نیز براساس سرمایه نیست و همه حتی با وجود تفاوت میزان سرمایه یک رأی دارند، پس پایش، استحکام و توجه به تعاونی خواسته همه تعاونی هاست و ما در مجلس این را دنبال میکنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: تعاونی علیه سوداگری و سوداندوزی است و این بهترین شکل متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی ماست، در این هفته تعاون جا دارد مسئولیت دولت و مجلس را در این خصوص یادآوری کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه به تعاونیها کم توجهی شده است خاطرنشان کرد: امروز میبینیم که اقتصاد بسیاری از کشورها حول تعاونیهاست، به عنوان نمونه با وجود اینکه سوئیس مهد بانکداری و سوداگری دنیاست اما در اقتصاد داخلی حرف اول را تعاونیهای مسکن و روستایی میزنند که بیش از ۵۰ درصد اقتصاد سوئیس را تشکیل دادهاند، بنابراین لازم است نسخههایی که در دانشگاه پیچیده میشود به تعاونیها هم نگاه کند.
جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز دیگر مسئول حاضر دراین مراسم اظهار داشت: رسالت اصلی که این روزها در کشور و استان باید در اولویت کار تمام سیاستگذاران قرار گیرد، حفظ وضعیت موجود از نظر تولید و اشتغال است که برای تحقق این موضوع چند اقدام اساسی در استان با جدیت رصد میشود.
وی با اشاره به برگزاری جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به صورت هفتگی در استان با هدف بررسی وضعیت واحدهایی که به هر دلیلی با دستگاه های اجرایی دچار مشکل شدند، تصریح کرد: ابتدا باید فعالیت های اقتصادی در حوزه صنعت کشاورزی، بازرگانی و یا صنوف خدماتی و تولیدی مورد رصد قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز افزود: حداقل مزیت این کارگروه این بود که در ۱۰ ماه گذشته، اجازه تملک و توقف فعالیت هیچ واحد تولیدی فعالی توسط هیچ دستگاه اجرایی به خصوص بانک ها داده نشده است؛ با توجه به شرایط تحریمی موجود در کشور، بنگاه های اقتصادی نیاز به تزریق سرمایه در گردش دارند تا بتوانند کسری های ناشی از افزایش قیمت ارز را پوشش دهند.
شاهمرادی مطرح کرد: همان گونه که در اخبار مشاهده می شود صنعت البرز در کشور در جایگاه هفتم قرار دارد در حالی که از نظر تسهیلات رونق تولید، البرز موفق شده رتبه نخست را به خود اختصاص دهد که دلیل آن نیز رصد وضعیت واحدهای تولیدی است که به خوبی انجام می شود.
وی با اشاره به وجود پالایشگاه و پتروشیمی در البرز بیان کرد: یکی از ویژگی های بسیار خوبی که تولید در البرز دارد تعداد حداقلی بنگاه های اقتصادی دولتی یا خصولتی است و بیش از ۹۸ درصد بنگاه های اقتصادی استان خصوصی هستند.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز، یکی از افتخارات استان البرز وجود بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی است که تعداد انگشت شماری از آن ها به نوعی درگیر فعالیت های بخش دولتی یا دولتی – خصوصی هستند و بقیه در بخش خصوصی فعالیت می کنند و حدود ۱۵۳ برند ملی و فراملی در آن ها تولید می شود.
وی با بیان اینکه گاهی مواقع برداشتن موانع موجود بر سر راه تولید بهتر از ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان است مطرح کرد: لکه های صنعتی در استان البرز وجود دارند که تعداد زیادی واحد تولیدی معتبر در آن ها مستقر است که در صورت ساماندهی آن ها، زمینه اشتغال و تولید بیشتر فراهم می شود.
شاهمرادی ادامه داد: نخستین منطقه صنعتی ماهدشت بود که اوایل سال جاری پروانه بهره برداری از آن صادر شد. جواز تأسیس و سپس صدور پروانه منطقه صنعتی زیبا دشت و عملیات اجرایی منطقه صنعتی مرغک نیز آغاز شده است.
وی افزود: واحدهایی که در این لکه های صنعتی قرار گرفته اند به دلیل اینکه نمی توانند پروانه بهره برداری صنعتی کسب کنند عمدتا به سمت جوازهای صنفی رفته اند که این نوع جوازها امروزه در شرایط تحریم های موجود نمی تواند مشکلات آن ها را حل کند که پیگیری این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز اظهار کرد: یکی از بحث های مطرح شده در مکاتباتی که با امضای استاندار با رئیس جمهور انجام شده، این است که اجازه ساماندهی لکه های صنعتی البرز به شورای برنامه ریزی واگذار شود تا برای انجام آن نیاز به مصوبه دولت نداشته باشیم.
وی با اشاره به ایجاد صندوق پژوهش و فناوری که سهام غالب آن متعلق به بخش خصوصی است، مطرح کرد: فعالیت این صندوق برای حمایت از پژوهشگران، دانش آموختگان و کسانی که آمادگی دارند ایده های دانشگاهی را تجاری سازی کنند آغاز شده است.
تعهد اشتغال دستگاه های اجرایی در دستورکار قرار گیرد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با تأکید بر حساسیت دستگاه های اجرایی استان در آخرین کارگروه اقتصادی و اشتغال بیان کرد: تعهد اشتغال دستگاه های اجرایی باید در دستورکار قرار گیرد تا در این شرایط تحریمی و دشوار، مردم مشاغل خود را از دست ندهند.
وی با بیان اینکه عمده فعالیت ها در البرز توسط بخش خصوصی انجام می شود، ادامه داد: با توجه به ناکافی بودن مشاغل خانگی و نیاز به ورود افراد خوش فکر و صاحب ایده و تفکر برای ایجاد رونق بخشیدن به اقتصاد خانواده ها، در بخش مشاغل خانگی تسهیلاتی به این افراد پرداخت می شود.
شاهمرادی اذعان کرد: تأکید استاندار بر این است که ما از هر فعالیت اقتصادی که منجر به ایجاد خوداشتغالی شود حمایت می کنیم و با توجه به اینکه شرایط امروز کشور، عادی نیست هر کس امروز توانایی اداره یک بنگاه اقتصادی را دارد نمونه است.
دراین مراسم دکتر صلاح الدین دلشاد، مدیر شرکت تعاونی خدمات درمانی مریم به نمایندگی تعاونگران استان البرز نیز در این مراسم گفت: تعاونی کلمه مقدسی است که می تواند اتحاد، برادری و خواهری ایجاد کند و قادر است بسیاری از امور را پیش ببرد و افراد فعال در تعاونی ها مسؤولیت سنگین حفاظت از این قداست را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه تعاونی ها اماکنی هستند که روزی حلال در آن ها کسب می شود، تصریح کرد: بدانید اگر امروز کسانی هستند که لقمه حرام وارد شکم خود و خانواده می کنند علیه امام زمان (عج) شمشیر می کشند و در نهایت با شمشیر حضرت حجت نیز نابود خواهند شد.
نماینده تعاونگران استان در این همایش در ادامه مطرح کرد: تعاون مظهر روزی حلال است زیرا انسان های شریف به صورت گروهی در آن کار می کنند و اجازه نمی دهند لقمه حرام وارد مجموعه شود که این از بزرگترین افتخاران تعاون است؛ تعاونی ها در زمان محاصره های اقتصادی اوایل انقلاب مشکلات موجود در زمینه تامین مایحتاج مردم را شناسایی و در جهت حل آن ها تلاش می کردند.
دلشاد اذعان کرد: چرا نباید در حال حاضر و با وجود جنگ اقتصادی، مسؤولین و مدیران راه را برای تعاونی ها باز کنند؟ راه های جذب مردم به تعاونی ها و تشکیل تعاونی های جدید و با برنامه باید معرفی و در نظر گرفته شود. در هفته تعاون برنامه ریزی اساسی برای معرفی و آموزش تعاونی ها صورت گرفته است.
نماینده تعاونگران استان البرز خاطرنشان کرد: توصیه می کنم در بخش صدور مجوز تعاونی ها یک فرد باتجربه در این زمینه عضو هیأت مدیره جدید باشد تا راهکارهای لازم را به اعضاء نشان دهد
برچسب ها
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)