معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش:
به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، علیرضا کاظمی روز چهارشنبه در جشنواره کانون های فرهنگی تربیتی کشور که در کانون شهید فهمیده کرج مستقر در استان البرز برگزار شد، افزود: کانون های فرهنگی تربیتی به لحاظ حجم و دامنه فعالیت ها و ضریب نفوذی که دارند بهترین موقعیت های تربیتی رشد دهنده را برای دانش آموزان کشور فراهم می کنند به طوریکه هیچ بخشی از بخش های آموزش و پرورش حتی مدرسه این ظرفیت را ندارد.
وی اظهار کرد: وقتی به محیط مدرسه نگاه می شود تمرکزش فقط بر آموزش و فعالیت های آموزشی است و بخشی که فعالیت های آموزشی را می تواند به آموزه های تربیتی تبدیل کند مراکزی مثل کانون ها، دارالقران ها و اردوگاه ها هستند که موقعیت سازی می کنند و دانش آموز در آن ها تربیت می شود.
کاظمی با تاکید بر اینکه نقطه اتصال کانون ها به مدارس را باید محکم تر کنیم، گفت: فعالیت های این کانون ها باید فراگیرتر شده و پوشش بیشتری در موضوع و نیازهای دانش آموزان و جذب جامعه مخاطب و دیدن سلایق متفاوت دانش آموزان که در این زمینه طراحی های مختلفی انجام داده ایم، داشته باشد.
وی افزود: در همین راستا قرار شد که برنامه های تحولی کانون های فرهنگی تربیتی در تمام ابعاد تدوین شود و آن ها را اولویت بندی کنند که این برنامه ها در حوزه نیروی انسانی، تجهیزات،حمایت های مالی، امکانات، تاسیسات و بخشی متوجه برنامه ها و محتواها و بخشی نیز در حوزه قانونی و زیرساخت ها است که امروز با افتخار اعلام می کنیم این برنامه ها را جلو برده ایم.
معاون وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: در شرایطی که وزارت آموزش و پرورش ساختار اداری خود را ترمیم می کند جذب بیش از ۲ هزار پست سازمانی برای کانون ها کار کمی نبود.
وی گفت: حل مسایل مالی کانون ها و نیروی انسانی در سامانه بکفا کار مهمی است که انجام شده و در حوزه ساخت و ساز و توسعه کانون ها با رویکرد توجه به مناطق محروم دنبال می شود ولی برای رسیدن به مطلوب فاصله زیاد است که دلیل آن در زمان هایی بوده که شاید کانون ها آنگونه که شایسته و بایسته است مورد توجه قرار نگرفته بودند.
کاظمی افزود: مدیران و معاون های پرورشی و بخش های مرتبط با این حوزه باید این مجموعه را با فعالیت های متنوع و جذاب از یک منظر عرضه کردن به جامعه مخاطب به یک چرخش تقاضا محوری تبدیل کنند.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم برنامه های فرهنگی تربیتی را به یک تقاضای اجتماعی در فضای آموزشی تبدیل کنیم می توانیم آن تحول اساسی را رقم بزنیم.
وی خاطرنشان کرد: خودمان می توانیم باتجلی دادن و بروز دادن فعالیت های کانون های فرهنگی تربیتی جایگاه مهم و اساسی این کانون ها را در تعلیم و تربیت به جامعه آموزش و پرورش نشان دهیم و وقتی مدیران مدارس متوجه این جایگاه اساسی شدند آن زمان خودشان مراجعه و حمایت می کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: در حوزه سیاستگذاری کانون های فرهنگی تربیتی اقداماتی طراحی شده و سرفصل های متنوعی را در قالب ۲۲ برنامه و انجمن تعریف کرده اند که محتوا تولید شده و مدل ها و الگوهای اجرایی آن تعریف شده و قرار است که هر کدام از انجمن ها به یک کانون واگذار شود و دبیرخانه آن به یک کانون واگذار شود.
وی گفت: بایستی هر کانون محل تمرکز یک فعالیت شود و برای آن برنامه های متنوع و متفاوتی را تدوین کرده و محل تجربه گردانی آن برنامه همان کانون شود و بعد با آن سیاست از ظرفیت همه استان ها در جهت ارتقای کانون ها استفاده کنیم.
کاظمی یادآور شد: در دهه فجر این ظرفیت را کانون ها نشان دادند به طوریکه با پخش ۱۰ برنامه تحت عنوان کانون انقلاب نشان دادیم که می توانیم برنامه های مناسبی را در سطح ملی تولید کنیم و ارایه بدهیم که خوشبختانه این اتفاق به زیبایی افتاد.
وی اظهار امیدواری کرد که با آسیب شناسی و همفکری ۳۱ سال فعالیت کانون ها و اولویت بندی برنامه ها بتوانیم مسایل اساسی کانون ها را حل کنیم و مسیر را برای ارتقای فعالیت کانون ها هموار کنیم.
سالار قاسمی مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز نیز در این آیین بیان داشت : کلید توسعه و پیشرفت کشور ما طبق سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دستان جوانان و نوجوانانی است که مرکز ثقل آن ها کانون های فرهنگی تربیتی می باشد.
وی اظهار کرد: کانون های فرهنگی تربیتی مرکز ثقل هویت بخشی به هویت ملی و دینی ما است که امروز در این جنگ نرمی که به وجود آمده و در فضای انتقام جویی رسانه ای با حاکمیت مطلق فضای مجازی، ارزش کانون های و تمام مربیان آن مشهود است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز ادامه داد: امروز در کانون شهید فهمیده ای هستیم که اسوه و الگوهای شهدای دانش آموزی است که با این نگاه تربیت شده اند و جلوه های نورانی خط و مشی آن ها را امروز می بینیم.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به جامعه نوین ایرانی اسلامی این مسیر را باید مربیان در کانون ها پیش ببرند.
وی به نگاه اقتصادی و انتفاعی به کانون ها اشاره کرد و گفت: اگر قرار است که آن نگاه مرکز ثقلی به کارهای فرهنگی تربیتی در کانون ها داشته باشیم باید این مرحله را عبور کنیم که نگاه خودگردانی و غیرانتفاعی به فعالیت های کانون ها نباشد که با تدابیر انجام شده ای که در حوزه پرورشی داشتیم این نگاه نبوده است.
قاسمی تصریح کرد: کانون های فرهنگی تربیتی به معنای واقعی خودشان باید در حوزه هنر، مهارت ورزی، هویت دینی و رسیدن به الگوی ایرانی اسلامی است باید به نسل جوان و نوجوان بپردازند.
وی در ادامه به تربیت تمام ساعتی بدون توجه به فعالیت های فوق برنامه و مکمل اشاره کرد که نمی توانیم بدون این تربیت به این حیات طیبه ای برسیم که کانون های فرهنگی تربیتی در ۳۰ بهمن ماه سال ۱۳۶۸ با همین نگاه شکل گرفتند.
وی با تاکید بر اینکه امروز دانش آموزان ما نیازمند مهارت آموزی، کارورزی، دست ورزی و فن آموزی هستند، افزود: تربیت باید در زمینه کار و فناوری انجام شود زیرا دانش آموزان ما نیازمند هستند تا هنرآموز شوند.
وی اظهار داشت: دانش آموزان هنر را فضای مجازی مدیریت نخواهد کرد بلکه فضای مجازی توسط دانش آموز هنرمند مدیریت می شود.
قاسمی گفت: باید در کانون های فرهنگی تربیتی دانش آموز هنرمند، انجمن های علمی و آموزشی، پرسشگری، رقابت سالم نه تک نفره و تشویق جمعی و حتی تنبیه جمعی را برای رسیدن به فعالیت های تربیتی بعدی داشته باشیم.
وی افزود: در کانون های فرهنگی تربیتی دانش آموزان باید اهل کتاب، نویسندگی، رمان، داستان و گنجینه عظیم داستان های دفاع مقدس باشند و دانش آموزان ما باید در این کانون ها رویکرد به نویسندگی کتابخوانی و گویندگی داشته باشند.
وی همچنین نمایشنامه نویسی و اجرای نمایش و جشنواره فیلم سازی در اوقات فراغت را جلوه ای دیگر از فعالیت های این کانون ها برشمرد و اضافه کرد: اگر فعالیتهای آموزش و پرورش بخواهد ساری و جاری شود مصداق آن فعالیت های کانون های فرهنگی تربیتی است.
مطالب مرتبط
- افتتاح مدرسه ۲۴ کلاسه با حضور وزیر آموزش و پرورش در کرج
- هدفگذاری البرز برای ارائه آموزشهای مهارتی هایتک و پیشرفته
- اولین نابینای مطلق البرزی موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای شد
- تضمین اشتغال برای ۲۰ رشته دانشگاه جامع علمی و کاربردی البرز
- بیش از ۲۲ هزار نفر شهروند البرزی از آموزشهای مهارتی بهره مند شدند
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)