رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز :
به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، مجید موسوی در آستانه سالروز تشکیل جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ و روز جهاد کشاورزی در مراسم گرامیداشتی که در کرج برگزار شد، افزود: این تولیدات که در بخش های مختلف زراعی، باغی، دامی، طیور وشیلات بوده است.
وی بیان داشت: البرز در بسیاری از تولیدات همچون قارچ، تخم مرغ، شیر، میوه های دانه دار و هسته دار، گندم و جو حائز رتبه های برتر کشوری می باشد.
موسوی به ارایه عملکرد سازمان جهاد کشاورزی استان در بعضی از فعالیت ها اشاره کرد و گفت: تعهد سال گذشته این سازمان برای ایجاد گلخانه ها ۳۰ هکتار بود که موفق شدیم بیش از تعهد عمل کرده و بالغ بر ۵۰ هکتار گلخانه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: همچنین وزیر جهاد کشاورزی در سفر اخیر خود به استان دستور ایجاد ۳۰۰ هکتار دیگر گلخانه را داد که تا پایان سال جاری این عدد باید محقق شود.
موسوی گفت: اعتبارات اراضی گلخانه ای از طریق منابع ملی تامین می شود که اگر کسی علاقه مند به ایجاد گلخانه های کشاورزی باشد زمین از طریق شرکت شهرک های کشاورزی تحویل داده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه نخستین شهرک گلخانه ای استان در نظرآباد ایجاد خواهد شد، افزود: عملیات احداث این شهرک پنجشنبه هفته جاری با حضور استاندار و امام جمعه کرج آغاز می شود.
وی اظهار داشت: در یکسال گذشته ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبارات کم بهره بانکی برای ارایه به تولیدکنندگان و سرمایه گذاران در نظر گرفته و جذب شد. همچنین اطلاعات کامل خسارت دیدگان سیل، آفات و بیماری ها تکمیل و در سامانه مورد نظر ثبت شد تا خسارات آنها به صورت کمک های بلاعوض به زودی پرداخت شود.
موسوی توسعه باغات در اراضی شیب دار را یکی دیگر از برنامه ها بیان کرد و گفت: این طرح بیشتر در شهرستان طالقان انجام می شود که در سال گذشته ۱۵۰ هکتار ایجاد شد و امسال نیز باید به همین میزان انجام شود.
وی افزود: در موضوع تداخلات اراضی به منظور حل مسایل و مشکلات مردم با جهاد کشاورزی، منابع طبیعی یا مردم با همدیگر، از سال ۱۳۹۵ تا کنون ۵۶ هزار هکتار تعیین تکلیف شده و امسال هم باید ۲۴ هزار هکتار دیگر تعیین تکلیف شود همچنین از ابتدای اجرای طرح کاداستر کشاورزی تاکنون ۶۳ هزار هکتار انجام شده و امسال نیز باید ۱۵ هزار هکتار دیگر نقشه کاداستری در بخش کشاورزی تهیه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: در سال جاری برای اجرای روش های نوین آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار ۱۳۰ میلیون ریال به صورت بلاعوض پرداخت می شود.
وی افزود: سال گذشته ۲ هزار هکتار روش های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی صورت گرفت و امسال نیز بایستی ۴ هزار هکتار دیگر از این اراضی به این سیستم ها مجهز شوند.
وی یکی دیگر از اقدامات مناسب در منطقه ماهدشت کرج را عملیات انتقال آب، ایجاد ایستگاه پمپاژ آب و خط انتقال آب عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که این طرح تا پایان سال به نتیجه برسد تا بخش زیادی از اراضی این منطقه از این آب بهره مند شوند.
موسوی همچنین به موضوع تنظیم بازار محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سال جاری با همکاری تعاون روستایی موفق شدیم تا بهترین میوه را از لحاظ کیفیت و قیمت نسبت به استان های همجوار در اختیار مردم استان قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به سالروز تشکیل جهاد سازندگی، گفت: جهاد سازندگی در سال ۱۳۵۸ به دستور امام راحل تشکیل شد که متعاقب آن نیز وزارت جهاد سازندگی شکل گرفت و در نهایت در سال ۱۳۷۹ پس از ادغام با وزارت کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد.
وی افزود: با ادغام این ۲ وزارتخانه کشور متحمل یکسری خسارات به خصوص در عدم توجه به مسایل روستاها که شاکله اصلی و اساسی تشکیل جهاد سازندگی و اهدافی که امام خمینی (ره) داشتند، شد.
موسوی اظهار داشت: هدف اصلی از تشکیل جهاد سازندگی خدمات رسانی به قشر محروم در روستاها و مناطق مرزی به خصوص در مناطق محروم بود که کمی و کاستی هایی ناشی از این ادغام در بحث روستاها به وجود آمد به طوریکه تاکنون هم بعضی از روستاها هنوز از خدماتی که جهاد سازندگی ارایه کرده بود، استفاده می کنند.
این مقام مسئول گفت: در آن زمان اگر روستایی متحمل حادثه و یا خساراتی همچون سیل می شد فقط جهاد سازندگی تمام خدمات رسانی لازم را انجام می داد ولی اکنون اگر چنین حوادثی را شاهد باشیم باید تمام دستگاه ها و مردم بسیج شوند تا بتوانند بخشی از این حوادث را مدیریت کنند.
وی افزود: جهاد سازندگی واقعاً خیر و برکتی برای کشور و روستائیان و همچنین مناطق محروم بود.
موسوی ادامه داد: پس از تشکیل وزارت جهاد کشاورزی و ادغام این دو نهاد رویکرد این وزارت خانه به سمت تولید محصولات کشاورزی، دامی و شیلاتی رفت تا جاییکه در سال های دوری که بزرگترین وارد کننده گندم در دنیا بودیم و پول نقد داشتیم ولی کشورهای خارجی گندم و یا سایر محصولات را به ما نمی فروختند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: به طوریکه شاید سالی بوده که ۶ میلیون تن گندم وارد می کردیم ولی اکنون نیازی به واردات این محصولات نداریم و حتی در خیلی از محصولات به خودکفایی نسبی رسیده ایم و در محصول گندم نیز به خودکفایی رسیده ایم.
وی افزود: این موفقیت در نتیجه تلاش و جدیت در بخش جهاد و همت در بخش کشاورزی بود که باعث شد کشور در خیلی موضوعات و محصولات کشاورزی به پیشرفت خوبی برسد.
گفتنی است استان البرز ۶۸ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.
برچسب ها
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)