مدیرعامل شرکت گاز استان البرز عنوان کرد؛
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان البرز،حسین تقی نژاد، مدیرعامل شرکت گاز استان البرز از اقدامات انجام شده در شرکت گاز استان البرز از زمان تاسیس این شرکت گفت.در ادامه سخنان مدیرعامل شرکت گاز استان البرز از نظرتان می گذرد.
از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور بوده ایم، شرکت گاز استان البرز چه اقداماتی در پیشگیری از شیوع کرونا انجام داده است؟آیا با ستاد بحران استان در این زمینه همکاری داشته اید؟
با اولین اطلاع رسانی که از سوی ستاد ملی کرونا کشور صورت گرفت،اولین جلسه در استانداری البرز تشکیل شد. همزمان جلسات مدیریت بحران در استانداری البرز شروع شد. شرکت گاز استان البرز نیز بر اساس مصوبات ستاد بحران استان،جلسات متعددی با حضور اعضای کمیته مقابله با کرونا شرکت گاز استان البرز برگزار کرد و در نهایت همکاران HSE با برنامه ریزی و ساختاربندی درست، کار را به بهترین نحو پیش بردند. به طوری که در اولین فرصت ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده به سرعت تهیه و بین همکاران توزیع شد.
– لطفا یک شمای کلی از گازرسانی به استان البرز ارائه بفرمایید.درحال حاضر چند شهر و روستا از نعمت گاز برخوردار هستند و چند کلیومتر انشعاب زده شده است؟
در سال ۶۷ اولین اشتراک گاز و علمک در کرج نصب شد و در سال ۱۳۹۴ شرکت گاز استان البرز تشکیل شد. من به عنوان مدیرعامل در شهریور ماه ۱۳۹۴ شروع به فعالیت در شرکت گاز استان البرز کردم. قبل از تشکیل شرکت گاز استان البرز شهرهای این استان زیر نظر گاز استان تهران از گاز بهره مند می شد. اما بعد از تشکیل شرکت گاز استان البرز، کارهای استراتژیک در حوزه های مختلف انجام شد. در ابتدای کار، ما مشکل افت فشار گاز در غرب استان را داشتیم و همواره با افت فشار و قعطی گاز در کرج روبه رو بودیم که این مشکل را مرتفع کردیم و در حال حاضر شاهد افت فشار یا قعطی گاز نیستیم.
از سوی دیگر با توجه به اینکه استان البرز همجوار پایتخت است، موجب شده است سرمایه گذاران این استان را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند. اخیرا نیز دولت مصوب کرد صنایعی که در ۱۰۰ کیلومتری تهران واقع شده اند، از پرداخت مالیات معاف شوند.بنابراین سرمایه گذاران منطقه اشتهارد، از پرداخت مالیات معاف هستند. در نتیجه درخواست برای سرمایه گذاری در استان رو به افزایش رفته است و ما باید پاسخگوی نیاز آنها در عرصه تامین انرژی باشیم.نکته قابل تامل این است از آنجایی که ما در شمال و غرب کرج مشکل افت فشار گاز داشتیم، چگونه می توانستیم پذیرای این همه سرمایه گذاری باشیم. به همین منظوریک خط انتقال پیشنهاد شد که از خط انتقال ۵۶ اینچ صادراتی، در منطقه بوئین زهرا، انشعاب گرفته شود که پذیرفته شد. در حال حاضر خط انتقال ۳۶ اینچ از این منطقه به طول ۶۵ کیلومتر در حال اجرا است که سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید. با اجرای این خط یک ایستگاه اصلی با ظرفیت یک میلیون ۲۰۰ هزار متر مکعب در ساعت در منطقه چهارباغ، غرب کرج احداث می شود و یک رینگ مناسب دور شهر کرج کشیده می شود. این خط انتقال با نگاه ۵۰ ساله و منطبق بر استراتژی شرکت ملی گاز ایران که رساندن گاز به نحو ایمن، مطمئن و پایدار است در حال احداث بوده و تا ۵۰ سال آینده تامین گاز در سه بخش صنعت، کشاورزی، خانگی به راحتی قابل انجام است.
همچنین تغییر ظرفیت ایستگاه ها و اجرای خطوط جدید، منجر شد که در این ۵ سال ۵ زمستان آرام را پشت سر بگذاریم.
درخصوص شبکه توزیع نیز باید بگویم ما حدود ۶ هزار کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع در استان داریم و بالغ بر ۲۸۰ هزار علمک گاز نصب شده است.مصرف گاز ما ۵.۷ میلیارد متر مکعب در سال است که ۵۰ درصد آن در صنعت و نیروگاه مصرف می شود و ۵۰ درصد باقی مانده در بخش های خانگی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. صنایع مهم ما نیز نیروگاه منتظر قائم و سیمان آبیک است.
در خصوص گارسانی به شهرهای این استان نیز از ۱۷ شهر استان البرز تا کنون ۱۶ شهر از نعمت گاز برخوردار شده اند و فقط شهر آسارا مانده است که جمعیت کمی دارد. همچنین از ۲۸۰ روستا، ۱۵۰ روستا گازدار شده است و روستاهای باقی مانده در مناطق کم جمعیت واقع شده اند. ۸۵ درصد جمعیت روستایی و ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری از گاز بهره مند هستند.
در خصوص طالقان نیز ۷۵ روستا در طالقان است که بدون گاز بودند که ازاین تعداد ۱۴ روستا گازدار شده است.۳۸ روستا درحال اجرا است و امسال گازدار خواهند شد.۲۵ روستا هم در مرحله طراحی و جذب پیمانکار داریم.در سال ۱۴۰۰ شهرستان طالقان نیز شهرستان سبز خواهد شد.۱۵ روستا را در پایین سد برنامه ریزی کردیم در سه فاز، فاز یک روستای کندر است که در حال اجرا است.۸۰ درصد پیشرفت دارد.۲ فاز باقی مانده در حال انتخاب پیمانکار است.۴۰ روستای بالای سد در ۴ فاز پیش بینی شده است. یک فاز آن از جوستان تا گچسر در حال اجرا است. سه فاز باقی مانده هم اگر یک مقدار این خط اصلی پیشرفت کند، به مرور پیمانکار انتخاب می شود که امیدواریم این روستا تا پایان ۱۴۰۰ به اتمام برسد.
-در سال ۹۸چند روستا به شبکه گاز متصل شده است و در مجموع چه میزان گاز مصرف شده است؟
ما در سال ۹۸ توانستیم ۹ روستای جدید را از نعمت گاز طبیعی بهره مند کنیم. ۵۰ روستا را در دست اجرا داریم.۲۴ روستای باقی مانده هم در دست پیمانکار است.
امسال نیز ۶۲ روستا انجام خواهد شد.
در سال ۹۸ نیز توانستیم ۶۹ صنایع را گازدار کنیم که خارج از مصوبه شورای اقتصاد بوده است.به این معنی که این ۶۹ صنایع تولید کننده جدید هستند.
اما در چهارچوب مصوبه شورای اقتصاد، تولید کنندگانی هستند که قبلا سوخت مایع استفاده می کردند. ۲۵ مورد از صنایع تا کنون انجام شده است. در مجموع ۹۴ صنعت را توانسته ایم از گاز بهره مند کنیم.
در سال ۹۸ نیز ۵ میلیارد و ۷۰۰ ملییون متر مکعب مصرف گاز سالیانه ما بوده است.
-چه میزان از فرآورده های نفتی در سال ۹۸ با گاز جایگزین شدند؟
دربخش تولیدات کشاورزی و مرغ داری ها ۳۰ میلیون لیتر فرآورده صرفه جویی شده است. این اقدام در راستای مسئولیت اجتماعی است که افتخاری برای شرکت گاز استان البرز به حساب می آید.
-برای گازرسانی به مناطق باقی مانده با چه چالش هایی مواجهه هستید؟
همان طور که مستحضر هستید برای یک حفاری باید با منابع طبیعی، محیط زیست، اداره کل راهداری، شهرداری و .. هماهنگ بود. البته با توجه به اینکه دراین زمینه جلساتی برگزار می شود، تعاملات خوبی با سازمان ها برقرار است. فقط گاهی این امور به دلیل قوانین بازدارنده مجلس، زمان بر است.من معتقدم ما باید به عنوان یک ارگان خدمات رسان در کنار راه دیده شویم.
– در خصوص گازرسانی به آخرین شهر استان البرز بفرمایید که چه زمانی تکمیل می شود؟
گازرسانی به محور چالوس، از سال گذشته شروع شده است، ۴۰ روستای بالای سد، که در واقع ۳۸ روستا و یک شهر است.در فاز اول از گچسر تا جوستان در حال انجام است. سه فاز باقی می ماند که گازرسانی به آسارا و روستاهای آن انجام خواهد شد. امیدواریم بتوانیم تا پایان ۱۴۰۰ تمام شهر و روستاها از نعمت گاز برخوردار شوند.
-لطفا توضیحاتی درخصوص خط انتقال بویین زهرا کرج نیز بفرمایید.
با انشعاب از خط انتقال ۵۶ اینچ غرب کشور، خط انتقالی به طول ۶۵ کیلومتر و سایز ۳۶ اینچ، با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان اجرا خواهد شد که مصالح آن خریداری شده است و اجرای خط در دو فاز در حال انجام است.
-آیا طرح طبقه بندی مشاغل، در گاز استان البرز اجرایی شده است؟اگر اجرایی شده است، چه میزان در دریافتی پیمانکار موثر بوده است؟
از نظر ما منابع انسانی، سرمایه های انسانی هستند که می توانند در تحقق اهداف شرکت موثر باشند. درنتیجه بیشترین اهمیت به این بخش داده می شود.
در خصوص نیروهای پیمانکاری بنده معتقدم فقط نوع استخدام است که فرق می کند. از آنجایی که ما ناگزیر بودیم ۷۰ درصد از فعالیت هایمان را در راستای سیاست گذاری های وزارت نفت برون سپاری کنیم، نیروهای پیمانکاری را به کار گرفتیم.
به اعتقاد بنده ما باید این برون سپاری را به گونه ای انجام دهیم که رهاسازی نشود.به طوری برون سپاری شود که نظارت و کنترل روی آن وجود داشته باشد.
در همین راستا پیمان نامه های خوبی نوشته شده است و از نظر پیمان نامه ها، نظم خوبی را شاهد هستیم. ما جز اولین شرکت های بودیم که طرح طبقه بندی مشاغل را اجرا کردیم.
-در خصوص مسئولیت اجتماعی شرکت گاز استان البرز چه اقداماتی انجام داده است؟
اگر سازمانی وظایف خود را به درستی انجام دهد، در واقع مسئولیت خود را به انجام رسانده است. در کنار وظایف اگر به جامعه نیز خدمت شود، مسئولیت اجتماعی محسوب می شود. ما باید به این نکته دقت داشته باشیم که تصمیمات ما بر جامعه اثر می گذارد.درکنار اینها گاز البرز،در بخش مالی بحث مقام سازی تاسیسات گازی مدارس که متولی اجرایی آن سازمان مقاوم سازی است، مشارکت و همکاری دارد.
عضویت و فعالیت در نهادهای اجتماعی محیط زیست ومنابع طبیعی و بحث های آلودگی هوا تلاش های خوبی می کنند.
در حال حاضر نیز کمپین های کمک های همدلی شکل گرفته است که کمک های نقدی خود را جمع آوری و در اختیار افراد نیازمند قرار می دهند.
همچنین برای اولین بار جشنواره کاریکاتور در استان البرز در شرکت گاز استان البرز برگزار شد. همکاری با ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور درخصوص ایمنی ساختمان های شرکت گاز استان البرز، انعقاد تفاهم نامه همکاری شرکت گاز استان البرز با منابع طبیعی با رویکرد کاشت نهال و مشارکت در احیاء فضای سبز استان نیز صورت گرفته و در مرحله اجرا است. علاوه بر موارد عنوان شده، همکاری با سازمان های مردم نهاد، کمک به موسسه محک، بنیاد خیریه، بیماران تهی دست، به صورت مستمر انجام می شود.
-در ابتدای سال ۱۳۹۸، کشور دچار یک سیل عظیم بود. آیا آسیبی به شبکه گازرسانی استان البرز از این سیل رسیده است؟
ما چند حادثه داشتیم. ابتدا رانش زمین در طالقان در اواخر سال ۹۷ و سه حادثه در ابتدای سال ۹۸ صورت پذیرفت.
هر سه این حوادث در اثر سیل بود. حضور به موقع همکاران گاز البرز و سایر سازمان ها از بحرانی شدن حادثه جلوگیری کرد. از این حوادث مستنداتی تهیه و درجلسات مربوطه مطرح شد تا در موارد مشابه شاهد آن نباشیم.به طوری که تهدیدات شناسایی شده است. طرح های مورد نظر برای آنها ارائه داده شده است که بخش عمده آن انجام شده است و بخش دیگر آن در حال اجرا است.ما ناگزیر هستیم خطوطی که از کنار رودخانه ها عبور کرده است یا در معرض سیل است را مقاوم سازی کنیم.
برچسب ها
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)