سفارشات وتاکیدات بسیاری توسط علما وبزرگان دینی در خصوص مطالعه وقرائت کتاب آسمانی شده است.در بسیار از آیات به مواد و خوراکی هایی اشاره شده است که اشاره آیات به این مواد وطعام نشانه خصوصیات شگفت انگیز این خوراکی ها وتاثیرات دارویی فراوان آنها دارد. در آیات میانی سوره مبارکه بقره به ماده غذایی اشاره شده است که خواص دارویی فراوانی داشته وهمواره در کتب ادیان مختلف نیزبدان اشاره شده است.
در قرآن و در آیه ۵۷ سوره بقره از من نام برده شده است:
وَظَلَّلْنَا عَلَیْکُمُ الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَیْکُمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَی کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَکِن کَانُواْ أَنفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ؛ و بر شما ابر را سایه گستر کردیم و بر شما من و سلوی فرو فرستادیم [ و گفتیم: ] «از خوراکیهای پاکیزهای که به شما روزی دادهایم، بخورید.» و [ لی آنان ] بر ما ستم نکردند، بلکه بر خویشتن ستم روا میداشتند.
این اتفاق مجدداً در سوره اعراف آیه ۱۶۰ نیز تکرار شده است.
وَقَطَّعْنَاهُمُ اثْنَتَیْ عَشْرَهَ أَسْبَاطًا أُمَمًا وَأَوْحَیْنَا إِلَی مُوسَی إِذِ اسْتَسْقَاهُ قَوْمُهُ أَنِ اضْرِب بِّعَصَاکَ الْحَجَرَ فَانبَجَسَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَهَ عَیْنًا قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ وَظَلَّلْنَا عَلَیْهِمُ الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَیْهِمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَی کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَکِن کَانُواْ أَنفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ و آنان را به دوازده عشیره که هر یک امتی بودند تقسیم کردیم و به موسی وقتی قومش از او آب خواستند وحی کردیم که با عصایت بر آن تخته سنگ بزن پس از آن دوازده چشمه جوشید هر گروهی آبشخور خود را بشناخت و ابر را بر فراز آنان سایبان کردیم و من و سلوی بر ایشان فرو فرستادیم از چیزهای پاکیزهای که روزیتان کردهایم بخورید و بر ما ستم نکردند لیکن بر خودشان ستم میکردند.
گزانگبین یا انگبین گون یا من نوعی ماده خوراکی سفیدرنگ و عسلمانند است که بهطور مستقیم بهوسیله حشرهای به نام پسیلگز با نام علمی (Cyamophila astragalicola) یا Cyamophila dicora Loginova یا به کمک حشره، بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید میشود. گزانگنبین در ادیان ابراهیمی غذایی است که خداوند در زمانی که قوم اسراییل در بیابان بودند بر آنها فرستاد.
۱۳ خاصیت گزانگبین و نحوه مصرف آن
مان گزانگبین، به صورت دانه های ریز شکری یا قطعات سخت و سفت به رنگ سبز کم رنگ (حاوی برگ های گیاه مولد) دیده می شود و طعم شیرین دارد. این ماده نتیجه فعالیت حشره ای بسیار کوچک به نام Psylla Cyamophila بر روی برگچه های جوان گیاه گزانگبین می باشد. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص و مضرات ترانگبین بپردازیم.
گز انگبین که با نام های دیگر گزگزو، طرفا، گز مازج، خشک انگبین، گز علفی، گز خوانسار و من و السوی و… شناخته می شود، گیاه بوته ایست. بوته گزانگبین بسیار پر دوام و به صورت وحشی و خود رو در کوهستان های گلستان کوه شهر زیبای خوانسار و اطراف دامنه های آن می روید. آنچه که در گزانگبین اهمیت بالای دارویی و درمانی دارد. مان گزانگبین می باشد که به اشتباه به آن صمغ نیز می گویند. مان، به ترشحات قندی گیاهان که در اثر فعالیت حشرات بر روی آن ها حاصل می شود، اطلاق می شود، در صورتی که صمغ از ترشحات هیدروکلوئیدی گیاهان حاصل می شود. برای داشتن اطلاعات بیشتر از این گیاه مفید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا خواص و مضرات گزانگبین و طبع آن را بیشتر بشناسید.
گزانگبین گیاهی بسیار پر دوام و مقاوم است و به صورت وحشی و خودرو در کوهستان های خوانسار و اطراف دامنه های کوه های زاگرس مرکزی (کوهرنگ، زردکوه و بازفت) می روید. این گیاه ارتفاعی بین ۶ تا ۱۰ متر دارد و دارای انشعاب های زیاد، چوب سخت و برگ های کوچک، صاف به رنگ غباری سفید است. انگبین گون از نظر شیمیایی نوعی مان (نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند که مستقیماً به وسیله حشره و یا به کمک حشره بر روی گیاه تولید می شود) است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می شود. این گیاه به صورت درختچه ای زیبا، با شاخه های بلند و گل های سفید است که در فصل بهار و تابستان زنبور های عسل را به خود جذب می کند. فصل برداشت این عسل در کشور ما اوایل تابستان و در تیرماه است.
طبع گز انگبین
طبع برگ، ریشه و پوست گزانگبین سرد و خشک و طبع شهد آن گرم و خشک است. یکی از مهمترین مصارف گزانگبین استفاده از آن در طب سنتی و صنعت داروسازی است. ترکیبات شیمیایی موجود در گزانگبین از جمله فروکتوز، قند ساده ای است که به مراتب شیرین تر از ساکارز بوده و سرعت جذب آن نسبت به دیگر قندها کندتر است و خاصیتی همانند خواص عسل طبیعی که یکی از منابع قندی کمیاب است را دارد. برخی از مهمترین خواص گزانگبین و کاربردهای درمانی آن عبارت است از:
خواص گزانگبین
طبع برگ، ریشه و پوست گزانگبین سرد و خشک و طبع شهد آن گرم و خشک است. یکی از مهمترین مصارف گزانگبین استفاده از آن در طب سنتی و صنعت داروسازی است. ترکیبات شیمیایی موجود در گزانگبین از جمله فروکتوز، قند ساده ای است که به مراتب شیرین تر از ساکارز بوده و سرعت جذب آن نسبت به دیگر قندها کندتر است و خاصیتی همانند خواص عسل طبیعی که یکی از منابع قندی کمیاب است را دارد. برخی از مهمترین خواص گزانگبین و کاربردهای درمانی آن عبارت است از:
یکی از خواص شگفت انگیز گزانگبین استفاده از فروکتوز موجود در این ماده برای کمک به اسپرم سازی مرداناست و به درمان ناباروری کمک می کند.مصرف این گیاه از یبوست و بواسیر پیشگیری می کند و بهترین ملین برای کودکان و افراد سالخورده محسوب می شود. قند موجود در گزانگبین برای مبتلایان به دیابت مضر نبوده و آنها می توانند از آن استفاده کنند. گزانگبین باعث تقویت اعصاب، تقویت قوای جسمانی و تقویت قوای جنسی می شود.
استنشاق بخور شاخه و برگ گزانگبین یکی از راه های درمان خانگی سرماخوردگی در منطقه خوانسار است.
در طب سنتی از جوشانده پوست درخت گزانگبین برای بندآوردن اسهال و اسهال خونی استفاده می شود.
یکی دیگر از مهمترین خواص گزانگبین خاصیت نرم کنندگی و رفع خشونت سینه، درمان تنگی نفس و رفع ناراحتی های دستگاه تنفس است. گزانگبین باعث تقویت دستگاه گوارش، تقویت کبد، معده و روده شده و ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است.یکی دیگر از موارد مصرف گزانگبین خوانساری که با آن گز اصفهان، تهیه می شود، کمک به درمان نرمی استخوان است. انگبین دارای ویتامین های مختلف از جمله ویتامین دی و کلسیم است و به همین جهت برای معالجه و پشگیری از نرمی استخوان مفید است. شما می توانید به جای شکر و قند مصنوعی از انگبین ها استفاده کنید و به کودکان خود به جای شربت قند، انگبین بدهید تا استخوان بندی آنها محکم شود.
در طب سنتی از خاکستر این گیاه، جهت درمان سوختگی ها استفاده می شود. مصرف گزانگبین، جهت درمان یرقان که ناشی از ضعف کیسه صفرا باشد، مفید است. استفاده از شهد گزانگبین جهت درمان ورم، گرفتگی و انسداد مجاری طحال موثر است. به این منظور در روز حدود ۵۰ گرم از شهد گزانگبین را حل کرده و میل نمایید.
جهت زخم روده و اثنی عشر شهد گزانگبین را در آب جوش حل نموده و مصرف کنید .
طرز استفاده گزانگبین
– بیشترین مصرف انگبین گون از گذشته تاکنون، در تولید گز معروف اصفهان بوده است. این ماده ضمن اینکه خواص متضاد چسبندگی و شکنندگی خود را به گز می بخشد باعث حفظ رطوبت گز و در نتیجه نرم و تازه ماندن آن برای مدت چندین هفته می شود. در حال حاضر به دلیل کاهش محصول گزانگبین در مراتع و افزایش قیمت آن (هر کیلوگرم ۰۰۰/۵۰۰ ریال) قنادها ترجیح می دهند، به جای آن از ترکیبات مصنوعی و مشابه مانند بادکا که نوعی گلوکز مایع است و قیمت پایین تری دارد استفاده کنند.
– مصرف دیگر آن در صنایع دارویی است. فروکتوز موجود در مان گون دارای خاصیت دارویی ویژه ای است که باعث شده در طب مورد توجه قرار گیرد. فروکتوز یا قند میوه، قند ساده ایست که به مراتب شیرین تر از ساکارز بوده و بطئی تر و کندتر از قندهای دیگر جذب می گردد. انگبین گون با داشتن حدود ۴۰ درصد فروکتوز، همانند عسل یکی از منابع غنی این قند کمیاب است که می توان از فروکتوز آن برای کمک به اسپرم سازی انسان و نیز در افراد مبتلا به دیابت استفاده نمود.
– پورداوودی (۱۳۵۷) گزارش نمود از بین چسب های گیاهی برای تولید انواع قرص، گزانگبین در مقایسه با ژلاتین، تیلوز ۴۰۰۰، آکاسیا، پلی وینیل پیرولیدون در الکل و آب، نشاسته و سریش از نظر سائیدگی، بازشدن قرص و سرعت حلالیت ارجحیت دارد.
خواص عسل گزانگبین
کم خونی یکی از مشکلاتی است که در جامعه ما به وفور دیده می شود و در صورتی که درمان نشود می تواند باعث مشکلات دیگری هم شود. عسل گزانگبین با داشتن تاثیر شگفت انگیزی که بر روی کم خونی و درمان تدریجی آن دارد، می تواند با مصرف مداوم و روزانه، خواص درمانی خود را در مورد این مشکل نشان دهد.
گزانگبین دارای املاح کلسیم و منیزیم و ویتامین های لازم برای بدن است و متاسفانه در چند سال اخیر میزان تولید گزانگبین در خوانسار به حداقل رسیده و در نتیجه فوق العاده گران و کمیاب شده است. محققان و مدیران و مسئولان اداره کشاورزی هنوز راهی برای آفت زدایی و ازدیا این نعمت الهی پیدا نکرده اند.
زنبور عسل ممکن است از شهد گل های متفاوت تغذیه کند. مخصوصا در فصل بهار که گیاهان متنوعی در یک منطقه می رویند، زنبور شهد این گل ها را می نوشد و عسلی تولید می کند که به آن عسل چند گیاه می گویند که گاهی آن را چهل گیاه نیز می نامند. اما گاهی در یک مزرعه یا دشت، اکثریت پوشش گیاهی آن یعنی تقریبا حدود ۷۰ درصد، از یک نوع گیاه خاص تشکیل شده. مسلما اگر کندوهای زنبور عسل در این مناطق باشند، آن ها شهد گیاهان یا گل های همان ناحیه که به صورت غالب هستند را جمع آوری کرده و تغذیه می کنند که در این حالت عسل تک گیاه قابل تولید خواهد بود. تمامی عسل های تک گیاه خواص دارویی و درمانی مخصوص به خود را دارند.
پیامبر خدا (صلی الله ﻋﻠﻴﻪ واله) می فرماید:
خداوند برکت را در عسل قرار داده است درمان دردها در آن است و هفتاد پیامبر دوام سودمندی آن را از خداوند خواستند.از گذشته تا کنون داستان ها و افسانه های زیادی در مورد خواص شگفت انگیز دارویی این گیاه گفته شده که ما هم در این قسمت خواص آن را بیان می کنیم:
– درمان بیماری های سینه و ریه
– مفید بودن آن برای درمان یرقان ناشی از ضعف کیسه صفرا
– درمان آسم و تنگی نفس
– ضد اسهال و اسهال خونی
– درمان نفخ
– بهبود انواع مسمومیت ها که البته باید ریشه گزانگبین را به همراه روغن زیتون مخلوط کرده و این ترکیب را مصرف کنید.
– حل کردن گزانگبین در آب جوش و مصرف روزانه ی آن می تواند زخم روده و اثنی عشر را بهبود بخشد.
– درمان کمر درد
– تقویت کبد
– تقویت معده و روده ها
– نرم کنندگی گلو و سینه
– مسکن و آرام کردن اعصاب
– ضد عفونی کننده
– در دنیای امروز بسیاری از اختلافات زندگی مشترک مسئله ای است که باید با تقویت قوای جنسی آن را حل و فصل کرد. مشکلات جنسی در مردها و زن ها می تواند پایه های زندگی را سست کند، باعث جدایی افراد شود و لغزش فروپاشی بنیاد خانواده را به دنبال داشته باشد به همین دلیل این عسل برای تقویت قوای جنسی مفید است.
– درمان سرما خوردگی
– درمان نرمی استخوان ها
– تقویت دستگاه گوارش
برچسب ها
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)