
پژوهشها نشان میدهد پدر و مادر و خانواده نقش مهمی در آموزش و تربیت دانشآموز دارد. گرایش مثبت دانشآموز به مدرسه، تمایل به حضور بیشتر، دستیابی به دستاورد بهتر، رشد پیشرفت درسی، احساس امنیت، پیدا کردن اعتماد به نفس، نگرش بهتر به معلم و مدرسه و ادامه تحصیل از نتایج مشارکت بیشتر و نقش والدین در امر آموزش است.
فواید مشارکت پدر و مادر برای مدرسه این است که فرایند یاددهی-یادگیری مؤثرتر میشود، دانشآموزان نظرات و فرهنگ خانواده را بهتر درک کرده و اخلاقیتر و اجتماعیتر رفتار میکنند، دوره کودکی از کودکستان به دبستان را بهتر طی میکنند و امور آموزشی را نیز آسانتر انجام میدهند.
در صورتی که پدر و مادر با مدرسه همکاری داشته باشند، نیازهای دانشآموزان بیشتر شناخته میشود و مدرسه و خانواده دو جزیره جدا از هم نخواهند بود که هر کدام کاری مجزا بکنند. بدین ترتیب مدرسه و خانواده مکمل هم خواهند بود و هر کدام ضمن ایفای نقشی مشترک نقشهای خاص خود را نیز خواهند شناخت.
تفکری که پدر و مادر هر چند وقت یکبار به مدرسه دعوت شوند و عملکرد دانشآموز را ببینند یا برای کمک به مدرسه چیزی هدیه کنند دیگر کهنه شده است. مسئولیت تربیت کودک تنها بر دوش معلم یا خانواده نیست، بلکه هر دو با همکاری و گفتگو با یکدیگر میتوانند در تعلیم و تربیت او نقش داشته باشند.
مهمترین نقش والدین در آموزش کودکان و نوجوانان تعامل و گفتگو است. ارتباط محور اصلی این نقش است و باید به تنوع و سختی این نقش توجه خاصی شود. نقش مدرسه این است که به ایجاد فضای گفتگو و تعامل برای پدر و مادر و بچهها کمک کند و پدر و مادرها را به دیدگاههای تعلیم و تربیت آشنا کند.
پدر و مادر اولین معلم بچهها هستند؛ امری که در نسل گذشته مغفول مانده بود و والدین گمان میکردند با سپردن دانشآموز به مدرسه، دیگر هیچ نقش یا مشارکتی نباید داشته باشند. جلسه گفتگو نیز بدون حضور دانشآموزان نمیتواند تأثیری بر روند تعلیم و تربیت آنها بگذارد؛ از اینرو باید تغییری در روش و نگرش به جلسات مدرسه و خانواده پدید آید.
والدین اهداف و امیدهای متفاوتی برای فرزندانشان داشته و تعریف متفاوتی از موفقیت دارند. برخی فقط به پیشرفت درسی مینگرند، برای برخی جنبههای تربیتی مهمتر است، برخی به هر دو جنبه اهمیت میدهند و برخی دیگر ممکن است ملاکهای دیگری مانند مهارتآموزی، خلاقیت و تفکر برایشان اولویت باشد. مدرسه و معلم با تعامل با خانواده میتواند اولویتهای خانوادهها را بشناسد، دیدگاه متعادلی برای تعلیــم و تربیت انتخاب کند و نقش والدین را نادیده نگیرد.
مشارکت آنان یک جریان است و به یکسری فعالیتهای خاص هم محدود نمیشود؛ ازاینرو به تلاش و توان مستمری نیاز بوده و مستلزم طرح، برنامه و دیدگاه است. مهمترین نقش والدین در آموزش کودکان و نوجوانان تعامل و گفتگو است. ارتباط محور اصلی این نقش است و باید به تنوع و سختی این نقش توجه خاصی شود. نقش مدرسه این است که به ایجاد فضای گفتگو و تعامل برای پدر و مادر و بچهها کمک کند و پدر و مادرها را به دیدگاههای تعلیم و تربیت آشنا کند.
تعلیم و تربیت با گفتگوی مدرسه و خانواده اتفاق میافتد و هیچ مشکل یا مانعی نمیتواند توجیهی برای این مشارکت باشد. هیچ چیز از تربیت فرزند مهمتر نیست و برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد؛ از اینرو بهتر است برای برداشتن موانع فکر کنیم.
نقش والدین در آموزش آنلاین
با شیوع بیماری همه گیر کروناویروس و تغییرات بسیار زیاد در زندگی انسان ها، مراکز آموزشی مجبور به برگزاری جلسات آموزشی به صورت آنلاین شده اند. به لطف پیشرفت های زیاد در زمینه فناوری و دسترسی به اینترنت، برگزاری کلاس های آموزشی به صورت آنلاین برای دانش آموزان به راحتی امکان پذیر شده است. در آموزش های آنلاین لپ تاپ و تلفن های هوشمند جایگزین کتاب ها شده و معلمان که قبلاً به صورت حضوری تدریس می کردند به صورت اینترنتی با دانش آموزان در ارتباط هستند و محل تدریس از مدارس و دانشکده ها به خانه تغییر پیدا کرده است؛ اما در این میان نقش والدین در آموزش آنلاین دانش آموزان می تواند بسیار موثر باشد. اکنون والدین وظیفه مهم دیگری در برابر فرزندان خود در آموزش آنلاین دارند و باید مراقب باشند که آنها به استفاده از تلفن های هوشمند خود اعتیاد پیدا کنند.
باید ها و نباید ها نقش والدین در آموزش آنلاین
به طور کلی آماده سازی فرزندان برای رفتن به مدرسه یکی از وظایف اصلی والدین بوده که در حال حاضر با تغییر سیستم آموزشی این وظیفه والدین به نحوی تغییر پیدا کرده و حتی بیشتر هم شده است. علاوه بر آن، والدین باید از کودکان بعد از آموزش های آنلاین هم مراقبت کنند. بررسی ها نشان می دهد که در آموزش های آنلاین، والدین اغلب نقش معلم را به عهده می گیرند و حتی مشارکت والدین نسبت به سایرین در پیشرفت تحصیلی کودکان بیشتر و موثرتر شده است.
والدین می توانند با رعایت برخی راهکارهای و باید و نباید ها در زمینه مراقبت از فرزندان در طول آموزش های آنلاین نقش موثری در پیشرفت تحصیلی کودکان آنها داشته باشند
با شیوع بیماری کرونا مراکز آموزشی مجبور به برگزاری جلسات آموزشی به صورت آنلاین شدند و به لطف پیشرفتهای بسیار در زمینه فناوری و دسترسی به اینترنت، برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت آنلاین برای دانشآموزان به راحتی امکانپذیر شده است. در آموزشهای آنلاین لپتاپ و تلفنهای هوشمند جایگزین کتابها شد و معلمان که قبلاً به صورت حضوری تدریس میکردند به صورت اینترنتی با دانشآموزان در ارتباط هستند و محل تدریس از مدارس به خانه تغییر پیدا کرد، اما در این میان نقش والدین در آموزش آنلاین دانشآموزان میتواند بسیار مؤثر باشد و امروز والدین وظیفه مهمی در برابر فرزندان خود در آموزش آنلاین دارند. در این بین روانشناسان هشدار میدهند که پیامدهای طولانی مدت آموزش از راه دور میتواند برای سلامت کودکان مخاطرهآمیز باشد….
.
باید های نقش والدین در آموزش آنلاین
با توجه به شرایط شیوع بیماری همه گیر کرونا ویروس، برگزاری جلسات مشاوره به صورت آنلاین برای همه والدین و دانش آموزان در اپلیکیشن پزشکت امکان پذیر است. والدین می توانند با نصب برنامه پزشکت به صورت چت های تصویری، نوشتاری و حتی تلفنی با مشاورین و روانشناسان با تجربه در حوزه های مختلف مربوط به روان شناسی کودک و نوجوان ارتباط برقرار کرده و در زمینه مشکلات احتمالی ناشی از تدریس آنلاین راهنمایی های لازم را کسب کنند.
باید های نقش والدین در آموزش آنلاین
راهکارهای که والدین باید آنها را در آموزش های آنلاین فرزندان خود رعایت کنند، عبارتند از:
انعطاف پذیر باشید.
استرس را کاهش دهید.
نظم و انضباط رعایت شود.
به دانش آموزان اعتماد کنید.
حواس پرتی ها را حذف کنید.
محیط تدریس باید راحت باشد.
فرزندان باید از چت کردن لذت ببرند.
به کودک خود بازخورد مثبت نشان دهید.
کودکان باید به معلمان مجازی گوش دهند.
تمرکز برای کلاس های آنلاین ضروری است.
امکانات مورد نیاز دانش آموز باید تهیه شود.
دانش آموزان باید تدریس آنلاین را جدی بگیرند.
دانش آموزان در آموزش آنلاین به زنگ تفریح نیاز دارند.
نباید های نقش والدین در آموزش آنلاین، عبارتند از:
در کار فرزند خود سرک نکشید.
از دادن میان وعده خودداری شود.
در مورد کلاس های آنلاین با کودکان صحبت نکنید.
در حین تدریس، وضعیت مزاحم نشوید را انتخاب کنید.
سمیه بوربور
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
-
جایگاه های عرضه سوخت البرز زیر ذره بین استاندارد
-
بخش خصوصی آماده جهش اقتصادی است/ دولت موانع را بردارد
-
وضعیت آبهای البرز نگران کننده است/بحران در سفره های زیر زمینی
-
تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان اتاق بازرگانی و خانه صنعت البرز به امضاء رسید
-
مصادیق عدم الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مؤدیان
-
توسعه تعاملات اقتصادی البرز با تمرکز بر دیپلماسی تجاری و رفع موانع تولید محقق میشود
-
شناسایی ۳۰ ملک در البرز برای مولدسازی
-
امحای ۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز در البرز
-
سد کرج تقریباً خالی شد
-
شهروندان البرزی با پویش ۲درجه کمتر همراهی کنند
جديدترين خبرها
-
۹۷ درصد بودجه شهرداری محقق شد
-
گشایش نمایشگاه صنایعدستی و سوغات استانها در کرج
-
آیین میهمانی لاله ها در البرز برگزار شد
-
طرح بهار در بهار، مهمان محله های شهر کرج
-
کنارگذر شرقی فردیس؛ کلید کاهش ترافیک و روانسازی عبور و مرور
-
بهزیستی البرز با تمام توان در پویش “نه به تصادف” و “جادههای زندگی” مشارکت میکند
-
جایگاه های عرضه سوخت البرز زیر ذره بین استاندارد
-
انقلاب اسلامی بهتماممعنا مدیون شهدا است
-
بخش خصوصی آماده جهش اقتصادی است/ دولت موانع را بردارد
-
وضعیت آبهای البرز نگران کننده است/بحران در سفره های زیر زمینی
کاریکاتور روز

دیدگاه ها (0)