به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، آئین نکوداشت، شاپور رحیمی از اساتید موسیقی و هنرمند متواضع البرزی، در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، برگزار گردید.
این هنرمند برجسته متولد ۱۳ آذر ۱۳۲۶، فعالیت خود را از ۱۹ سالگی (سال ۱۳۴۵) در برنامه کودک رادیو ایران به عنوان خواننده آغاز کرد و سپس نزد استاد اسماعیل مهرتاش به یادگیری ردیفهای آوازی پرداخت؛ پس از آن از محضر استادانی از جمله محمود کریمی، ادیب خوانساری، محمدرضا شجریان، عبدالله دوامی، نورعلی برومند بهرمند شد.
وی ردیفهای سازی و نواختن عود (بربط) را نیز نزد نصرالله زرین پنجه و منصور نریمان فرا گرفت و تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی عود گذراند.
رحیمی که در سال ۱۳۹۲ مدرک درجه یک هنری دریافت کرد سبک خوانندگی و روش شناسی خود را مدیون و مرهون زنده یاد استاد محمود کریمی می داند که ۱۸ سال شاگردش بوده است.
این هنرمند برجسته به مدت چهار سال مدیریت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی را بر عهده داشت و از سال ۱۳۴۹ به تدریس در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، هنرستان ملی موسیقی و مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی (وابسته به صداوسیما) مشغول است.
رضا رضایی پایور، علی خدایی، سجاد پورقناد، همایون کاظمی، رامین بحیرایی، علی تفرشی، علی شیرازی، سعید خلج، مهدی مرتضوی، امیر تاجیک و مهبد مکّی (موسیقی پژوه) از شاگردان استاد رحیمی هستند.
آلبومهای شکوفههای جاویدان، گلافشان و فصل ایثار با آهنگسازی جلیل عندلیبی و تصنیف هایی از جمله بوی زلفت و گفتم غم تو دارم از استاد رحیمی منتشر شده است.
اجرای افزون بر ۴۰ اثر انقلابی در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس، برپایی کنسرتهای داخلی و خارجی متعدد از جمله فعالیت های این هنرمند نامدار است.
این نوازنده ساز عود که بارها در ایام و ماههای عزاداری و سوگواری به شکلی موثر و گیرا و اثر گذار به هنرنمایی پرداخته، درباره قابلیت سازهای ایرانی برای اجرا در آیینهای عزاداری میگوید: در گذشته از این سازها به دلیل این که وسایل تقویتکننده از جمله اکو و بلندگو وجود نداشت و صداهای ایرانی هم لطیف و آرام و به لحاظ تنالینه یا ولوم ضعیف است، کم تر استفاده میشد و از سازهایی مانند کلارینت یا طبل و شیپور و سنج بهره می گرفتند، وگرنه همه سازهای ایرانی برای بیان احساس، توانا هستند؛ قدیمی ها، معتقدان و عارفان معتقد بودند که سازها در دست اهل دل، حکایت اندوه و حسرت و همدلی با شهدا و آزادگان را بهتر از حنجرهها بیان میکند.
استاد رحیمی اردیبهشت ۱۳۸۰ پس از کنار رفتن از مدیریت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی وابسته به صدا و سیما در گفت و گویی اظهار داشت: بازخوانی آهنگهای قدیمی، در حالی که اصل آنها با کیفیت عالی در بازار موجود است درست نیست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید مجوز چنین کاری را بدهد. متاسفانه در چند سال گذشته موسیقی پاپ رواج پیدا کرده که هیچ هویتی ندارد و عامل رواج دهنده آن نیز صدا و سیما است.
وی افزود: اکنون فضای موسیقی آکنده از افرادی شده که فقط تقلید میکنند و هیچ نوآوری در کارهایشان وجود ندارد، فقط به دنبال منافع مادی و اقتصادی هستند و میبینیم که همه آهنگها و قطعات موفق ریشه قدیمی دارند، چرا با عشق و علاقه ساخته شدهاند.
استاد رحیمی تیر ماه ۱۳۹۲ به علت عارضه ریوی به مدت یک هفته در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری شد.
این هنرمند باسابقه بهمن ۱۳۹۷ در چهارمین جشنواره موسیقی فجر البرز گفت: موسیقی اصیل جایش خالی است و در این سال ها موسیقی اصیل را نشنیده ایم؛ جوانان باید اجازه کار داشته باشند تا بتوانند خوب کار کنند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعه شب با همکاری انجمن موسیقی البرز آیین نکوداشت استاد شاپور رحیمی را به پاس بیش از نیم قرن تلاش این هنرمند اخلاقمدار در عرصه فرهنگ و هنر در سالن سیروس صابر فرهنگسرای جوان برگزار کرد.
ناصر مقدم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با ابراز خرسندی از برگزاری این آیین گفت که استاد رحیمی علاوه بر هنر زیبا، اخلاق بسیار پسندیده و متواضعی دارد.
در این آیین محمود مخدوم و محمد ملاآقایی خوانندگان آواز اصیل ایرانی به اجرای برنامه پرداختند.
استاد رحیمی پیش از برگزاری آیین نکوداشت خود با تواضع گفت: آثار آنچنانی ندارم، چرا که هیچگاه نمی خواستم به عنوان خواننده مطرح باشم.
وی افزود: همیشه دوست داشتم آنچه را که فراگرفته ام به دیگران انتقال دهم و معلم خوبی باشم؛ البته نمی دانم در این راه موفق بوده ام یا خیر و دیگران باید در این خصوص قضاوت کنند.
گفتنی است این مراسم با حضور سعید ناجی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز، ناصر مقدم ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و جمعی ازهنرمندان و اساتید موسیقی کشور برگزار گردید.
شایان ذکر است در این مراسم کم سن ترین گویندگان رادیوی کشور نیز از استاد شاپور رحیمی تقدیر نمودند.
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)