
با حضور مسئولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکل های تولیدی صنعت طیور كشور؛
به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با توجه به ضرورت فعال کردن تخلیه اتوماتیک (خط ۲)، کنترل نقاط بحرانی در روند تولید، تقویت نظارت بر اعمال سامانههای بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآوردههای خوراکی طیور در کشتارگاههای صنعتی و ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصول نهایی و در راستای انجام وظایف و مسئولیتهای سازمان دامپزشکی کشور در تامین بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی رونمایی شد.
پیش از رونمایی از این طرح، توضیحات فنی در ابتدای نشست توسط دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارائه شد و در مورد اجرای این طرح اعلام کرد: « بر اساس این طرح که از امروز لازم الاجراست، از ۱۵ مرداد جاری تا پایان شهریور ، کشتارگاههای کشور با رتبه بهداشتی B ، A و +A رتبهبندی خواهد شد و مرغهایی که از این کشتارگاهها روانه بازار میشود با همین برچسبهای رتبه بندی بهداشتی مشخص خواهند شد.
این رتبهبندیها نشان میدهد که کشتارگاهها تا چه اندازه مسائل بهداشتی را رعایت کردهاند که بالاترین سطح بهداشتی آنها +A است که یکی از شروط آن کشتار مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک است. مرغهای رتبه بندی شده نیز که در واقع رتبهبندی کشتارگاههایی است که مبادرت به کشتار و توزیع مرغ کرده اند، از اول مهر در بازار با برچسبهای رتبهبندی شده مشخص میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور این اقدام ملی را در امنیت غذایی کشور و بهداشتی شدن مرغهای تولیدی موثر دانست و گفت: با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و رتبهبندی کشتارگاهها بازارهای صادراتی جدیدی برای این محصول باز خواهد شد.
دکتر رفیعی پور با تایید اینکه مواد غذایی تولیدی در کشور با وجود سالم بودن از نظر سطح کیفیت بهداشتی با استانداردهای روز کشورهای توسعه یافته فاصله دارد، گفت: طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک گام عملی در راستای ایمنی مواد غذایی در کشور است. رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل اولویت انتخاب مرغ برای این طرح ملی گفت: نخست اینکه کشتارگاهها و مراکز تولید مرغ کشور ۷۰ سال سابقه دارند و این صنعت اشتغالزایی زیادی دارد و دوم اینکه مصرف این محصول در کشور بالاست و به کشورهای دیگر هم صادر میشود.
دکتر علیصفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز با قدردانی از زحمات مدیریت و نیروهای دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در طراحی این سند علمی و عملیاتی، توضیحاتی در مورد اهمیت اجرای این طرح در ارتقای سطح کیفی بهداشت مواد پروتئینی برای مصرف کنندگان، این طرح را در افزایش توان مذاکرات تولیدکنندگان جهت افزایش صادرات حائز اهمیت توصیف کرد و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در نشست که جویای استانداردهای انتخاب شده برای رعایت باقیمانده دارویی و سموم در مرغهای کشتار شده گردید، گفت: استانداردهای ما منطبق بر مقررات شورای اتحادیه اروپا است که در ۲۰۱۹.۲.۲۰ روزآمد شده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تاثیر طرح رتبهبندی در افزایش قیمت مرغ در بازار و حجم میزان مرغهای رتبه بندی شده از حجم ۲ میلیون تن مرغ تولیدی در بازار گفت: ما مسئول تعیین یا افزایش قیمت نیستیم، ما فقط کشتارگاههای کشور را رتبهبندی میکنیم و طبیعی است مرغهایی که از این کشتارگاهها بیرون میآید و برچسب میخورند تقاضای بازار، قیمت آنها را تعیین خواهد کرد. کما اینکه وقتی مرغهایی برچسب +A میخورند یعنی از کشتارگاههایی خارج شدهاند که تمام شرایط بهداشتی را دقیق رعایت کردهاند.بنابراین تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و سود تولیدکنندگان از این امر می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده و در عین حال عرضه گوشت کاملا ایمن و با حداکثر کیفیت برای مصرف کننده نیز خواهد شد.
وی درباره سهم مرغهای رتبهبندی شده در بازار این طور توضیح داد: مرغهایی که دورههای آنها پایان یافته در کشتارگاههای رتبه بندی شده، جدا از مرغهای بهداشتی در سه گرید B، A و A+ رتبهبندی میشوند.
به گفته ماکنعلی، نظارتهای بهداشتی در سه رده خودکنترلی، چکلیست و نظارت عالیه که بالاتر از نظارت تصدیگری است، انجام میشود.
دکتر برومندفر در ادامه اظهار کرد: در این طرح مسائل بهداشتی از نظر باقیمانده های دارویی بررسی میشود و سایزبندی مرغ، نداشتن آنتیبیوتیک، افزایش صادرات، رتبهبندی کشتارگاه، عرضه مرغ استحصالی از خط یک فقط به صورت تازه سرد، کنترل دقیق ناوگان حملونقل، خودکنترلی و مسئولیتپذیری تولیدکنندگان و ارتقای نقش مسئولین فنی و بهداشتی در کیفیت بهداشتی مرغ و محصولات بستهبندی شده از ویژگیهای بارز این طرح است. تقویت سیستم ارزیابی و کنترل کیفی بهداشتی فرآیند تولید و فرآوردههای خوراکی مرغ؛ تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی مرغ ؛شناسایی مخاطرات، ارزیابی و مدیریت خطر رخدادهای نامطلوب بهداشتی فرآوردههای خوراکی مرغ در کشتارگاه ها و مراکز قطعه بندی و بسته بندی؛ بهبود کنترل و نظارتهای بهداشتی در زنجیره تولید تا مصرف برای عرضه گوشت مرغ با کیفیت بهداشتی مناسب؛ پیشگیری از تولید، توزیع، عرضه و مصرف فرآوردههای ناسالم و غیر بهداشتی مرغ با اعمال ضوابط و مقررات بهداشتی و برخورد با موارد تخلف؛ کاهش ضایعات و جلوگیری از کاهش کیفیت و فساد فرآوردههای خوراکی مرغ؛ نظارت بر اعمال جدی سامانههای بهداشتی در کشتارگاههای مرغ و مراکز قطعه بندی و بسته بندی گوشت مرغ؛ تضمین کیفیت بهداشتی گوشت مرغ استحصالی در کشتارگاههای صنعتی طیور؛ بهبود بار میکروبی و افزایش عمر ماندگاری فرآوردههای استحصالی مرغ؛ رتبه بندی کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوط؛ رتبهبندی محصولات استحصالی مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوطه؛ کنترل و مدیریت مخاطرات بهداشتی؛ ایجاد بستر رقابت بهداشتی در میان تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای جلب نظر مصرف کنندگان و در نهایت ارائه راهکارهای تشویقی و ترویجی برای تولید و عرضه فرآوردههای خوراکی مرغ با کیفیت بهداشتی مناسب از جمله اهداف این طرح عنوان شده است.
این طرح را دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با اخذ نظرات ادارات کل دامپزشکی استانها و تشکلهای صنفی مرتبط از جمله انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور، انجمن ملی شرکتهای زنجیره ای تولید کننده گوشت مرغ و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور تهیه و تدوین کرده است.
مطالب مرتبط
- تصویبنامه تغییر ساختار وزارت جهاد کشاورزی باید مورد بازنگری فوری قرار گیرد
- فعالیت ۱۹ اکیپ دامپزشکی البرز در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
- فعالیت هزارو ۸۰۰ اکیپ نظارتی ثابت و سیار سازمان دامپزشکی در روزهای تاسوعا ...
- در دو سال گذشته جان ۴۵۰ نفر در البرز با اهدای عضو نجات یافته است
- بدون جراحی ۴۷ پیچ فلزی از معده بیمار کرجی خارج شد
اخبار اقتصادی
-
ضرورت اصلاح فوری سیاستهای ارزی و گمرکی برای خروج از رکود صنعت نساجی
-
صنایع البرز به سمت برق خورشیدی ترغیب شدند
-
بیش از ۲۰۰ واحد صنعتی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی در استان مشغول به کار هستند
-
آموزش، یکی از ارکان اصلی توسعه سازمانی و بهبود بهرهوری است
-
کمپین جدید فیبر در خانه رونمایی شد
-
کاهش ۴۰ درصدی بارندگی موجب افت ظرفیت سدهای البرز شده است
-
۱۲۰ واحد تولیدی صنعتی البرز متقاضی راه اندازی برق خورشیدی
-
استاندارد حلال؛ کلید ورود صنایع البرز به بازارهای جهانی
-
اعتبارات استان البرز به ۲ برابر افزایش یافت
-
تصویب تعرفه های اصلاحی سازمان دامپزشکی پس از ۱۳ سال
جديدترين خبرها
-
ضرورت اصلاح فوری سیاستهای ارزی و گمرکی برای خروج از رکود صنعت نساجی
-
۲۰۶ زندانی محکوم مالی استان البرز در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ آزاد شدند
-
ضرورت حفاظت و احیای تالاب صالحیه با مشارکت همهجانبه در استان البرز
-
صنایع البرز به سمت برق خورشیدی ترغیب شدند
-
انتقال ۲۱ هزار زائر البرزی به مرزهای کشور
-
اجرای ویژه برنامه اربعین حسینی در ۴۰ بقعه متبرکه البرز
-
بیش از ۲۰۰ واحد صنعتی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی در استان مشغول به کار هستند
-
آموزش، یکی از ارکان اصلی توسعه سازمانی و بهبود بهرهوری است
-
استقرار بیش از هزار موکب برای جاماندگان اربعینی حسینی در استان البرز
-
پیراهن خاص بهرنگ علوی در جوکر، کلید آزادی ۶ زندانی شد!
کاریکاتور روز

دیدگاه ها (0)