رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد:
به گزارش پایگاه خبری پیشتازان البرز، دکتر غلامرضا صالحی جوزانی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشست خبری امروز شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۰ که همراه با تور رسانهای بازدید از قسمتهای مختلف پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، با اشاره به یکی از مهمترین برنامه های جاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جهت تسریع تجاری سازی فناوری های خود و شبکه سازی بخش خصوصی در زمینه فناوری های نوین کشاورزی، ایجاد مراکز نوآوری با مدیریت بخش خصوصی در داخل پژوهشگاه است، اظهار داشت: دو مرکز نوآوری در سال جاری و احتمالا اوایل سال آینده در پژوهشگاه راه اندازی خواهد شد.
افتتاح مجتمع جدید پژوهش و فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال جاری
وی همچنین توسعه فناوری های نوین کشاورزی، ایجاد زیرساخت های مناسب و پیشرفته پژوهش و فناوری کشاورزی برای آینده کشاورزی کشور دارای اهمیت دانست و افزود: طی بیش از ۱۵ سال تلاش، مجتمع جدید پژوهش و فناوری پژوهشگاه آماده مراحل نهایی تکمیل خود را طی می کند و انشاالله در سال جاری با حضور مسئولین کشوری افتتاح خواهد شد.
چالش های مهم بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور تا سال ۲۰۵۰ (۱۴۳۰) و راهکارهای مقابله با آن
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: چالش ها و موانع متعددی در مسیر دستیابی به امنیت غذایی و معضلات تولیدات بخش کشاورزی در کشور وجود دارد که از جمله آنها افزایش یک درجه سانتیگرادی میانگین دمای محیطی، کاهش حداقل ۳۰ درصدی منابع آبی در دسترس، افزایش میزان تقاضای ۵۰ درصدی برای آب و همچنین کاهش معنی دار سطح مزارع به دلیل کم آبی و شوری است.
وی با اشاره به چالشهای متعدد حوزه کشاورزی در دنیا و ایران از قبیل تغییر اقلیم، گرما، خشکی و کم آبی، شوری، آفات و بیماریها و افزایش گازهای گلخانهای، اظهار داشت: فناوریهای خاص محیط زیست دوستانه که عمدتا زیرمجموعه یا مرتبط با بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی هستند، شامل اصلاح ژنتیکی مبتنی بر ژنوم و ویرایش ژنی، مهندسی ژنتیک، بیوانفورماتیک و ابرداده ها، کشاورزی در فضای بسته (کشاورزی عمودی، بیوراکتورهای یک بار مصرف، هیدروپونیک، ایروپونیک و آکواپونیک)، کشاورزی با آب دریا، کشاورزی در بیابان، گوشت مصنوعی، پرینتر سه بعدی، نانوتکنولوژی، ریزجلبکها، پلتفرم بلاکچین (ارز دیجیتال)، کشاورزی دقیق و هوشمند، پهبادها، فراوردههای زیستی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء نقش اساسی در توسعه و تحول بخش کشاورزی دنیا بازی کنند.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی قلب تپنده فناوریهای نوین کشاورزی کشور
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که این پژوهشگاه به عنوان یکی از بالندهترین و موثرترین واحدهای پژوهشی در سطح کشور و منطقه شناخته میشود، اظهار داشت: این پژوهشگاه در حال حاضر دارای ۴ پژوهشکده در استان های البرز (پژوهشکده فناوری های نوین کشاورزی)، اصفهان (پژوهشکده متابولیت های ثانویه)، آذربایجان شرقی (پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی) و گیلان (پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری) با مهمترین فناوری های مرز علم دنیا از قبیل مهندسی ژنتیک، ویرایش ژنوم و مهندسی ژنتیک، امیکس ها، زیست شناسی سامانه ها و بیوانفورماتیک، نانوفناوری، کشاورزی در فضای بسته و بیوراکتورها، ریزجلبکها و بیوتکنولوژی میکروبی و …. در پژوهشگاه فعالیت میکند.
تولید ۷۰ فناوری قابل تجاری سازی حاصل فعالیت دو دهه پژوهشگاه بیوتکنولوژی
صالحی جوزانی با اشاره به دستاوردهای دودهه فعالیت پژوهشگاه ، اظهار داشت: طی دو دهه فعالیت پژوهشگاه ۷۰ فناوری قابل تجاری سازی به دست آمده است که بخشی از آنها تا ابتدای سال جاری در قالب ۳۵ قرارداد انتقال فناوری به بخش خصوصی منتقل شده و اثربخشی قابل توجهی در بخش کشاورزی داشتهاند.
وی افزود: برخی از فناوریهای راه یافته به عرصه کشاورزی از جمله در حدود ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور استفاده شده و سالانه بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار از محل صرفه جویی ارزی با افزایش ارزش افزوده عاید کشاورزی کشور کردهاند.
۶ فناوری منجر به تولید محصول تجاری شده
دکتر صالحی جوزانی خاطرنشان کرد: از جمله فناوری های تجاری سازی شده میتوان تجاری سازی دانش فنی تولید پروبیوتیک های بومی دام، طیور و آبزیان، تولید صنعتی کود زیستی مبتنی بر قارچ تریکودرما منتقل شده به بخش خصوصی، اجرای برنامه خودکفایی تولید غده بذری سیب زمینی عاری از ویروس، انتقال پروتکل تولید کشت بافتی پایه های مالینگ سیب درختی، تجاری سازی دانش فنی تولید سریع بیوکمپوست از پسماندهای نیشکر، تجاری سازی دانش فنی کشت بافت و سالم سازی ارقام مختلف تجاری نیشکر، مسئولیت های ملی و حاکمیتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نام برد.
خودکفایی در تولید غده بذری سیب زمینی عاری از ویروس
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اجرای برنامه خودکفایی تولید غده بذری سیب زمینی عاری از ویروس را نمونه موفقی از اثربخشی تحقیقات پژوهشگاه عنوان کرد و گفت: با اجرای این برنامه، کشور از واردات سالانه سه میلیون دلار بذر سالم (مینی تیوبر) سیب زمینی کاملا بی نیاز شده است. این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر ۱۹ رقم سیب زمینی را تولید و در اختیار ۲۲ شرکت بخش خصوصی قرار می دهد که تاکنون در مجموع ۵۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی به دنبال داشته است.
فناوری تکثیر و تولید نهال خرما رقم مجول برای اولین بار در کشور و انتقال آن به بخش خصوصی
دکتر صالحی جوزانی از جمله دستاوردهای اخیر پژوهشگاه را انتقال فناوری تکثیر ریزازدیادی خرمای مجول به بخش خصوصی با ارزش افزوده ۱۷۵ هزار میلیارد تومانی، دستیابی به فرمولاسیون باکتری های افزاینده کیفیت و ماندگاری سیلوی علوفه ذرت با حفظ حداقل ۳۰۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی، معرفی رقم جدید لیمو ترش مقاوم به جاروک لیمو ترش، طراحی کیت های تشخیص سریع نیترات، نیتریت و آمونیاک در محصولات کشاورزی، ایجاد چراگاه های دست کاشت با استفاده گراسهای علوفه ای با امکان تولید ۷ تن ماده خشک علوفه در مراتع بدون نیاز به آبیاری نام برد.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مرجع و کانون شبکه بیوتکنولوژی کشاورزی کشورهای عضو اکو
وی در خصوص اهمیت تحقیق و پژوهش گفت: محققین پژوهشگاه با انتشار بیش از ۳۰۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بینالمللی و ملی، انتشار بیش از ۲۰ کتاب انگلیسی و فارسی در انتشارات معتبر بینالمللی و ملی، ثبت اختراعات متعدد توانستهاند جوایز مختلف ملی و بینالمللی را نیز اخذ نمایند و جایگاه معتبری را در سطح جامعه بینالمللی برای کشور بدست آورند. پژوهشگاه در حال حاضر به عنوان کانون شبکه بیوتکنولوژی کشاورزی کشورهای عضو اکو شناخته میشود.
تولید کودهای زیستی از جمله مهمترین برنامههای جاری پژوهشی پژوهشگاه
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به برنامه های جاری پژوهشگاه در سال مهار تورم و رشد تولید اظهار داشت: از مهمترین برنامه های جاری پژوهشگاه اجرای برنامه سالم سازی ارقام مهم گونه های باغی، تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی از طریق دابلدهاپلوئیدی و مهندسی معکوس، اصلاح مولکولی گیاهان علوفه ای کم آب بر (گراس ها، ارزن و سورگوم)، مهندسی ژنتیک گیاهان صنعتی برای مقاومت به آفات و علفکش ها، اصلاح مولکولی گوسفند برای صفات اقتصادی، تولید اقتصادی زیست توده گیاهان در فضای بسته و بیوراکتورها، ریز ازدیادی ارقام مختلف خرما، تولید فراورده های زیستی و نانوفناورانه از قبیل پروبیوتیک ها، استارترهای صنایع لبنی، ریزجلبکها، کودها وآفتکشهای زیستی، نانوکودها و نانوسموم و نانوحسگرها می باشد.
برگزاری دومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی در مردادماه سال ۱۴۰۲
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: دومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی با هدف احصاء نیازهای فناورانه در حوزه کشاورزی در ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲ در محل نمایشگاه بینالمللی با مشارکت و همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی، پارک علم و فناوری کشاورزی و هسته پژوهشی مهندسی و زیستی BERC برگزار خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم در رویداد دوم نیز شاهد قراردادهای توسعه فناوری و انتقال فناوری متعدد و برگزاری پنلهای بحث و گفتگو در زمینه کودها و آفتکشهای زیستی و بیوتکنولوژی صنایع غذایی باشیم.
ایجاد مزارع نوآوری با همکاری کشت و صنعت های کشاورزی
وی در ادامه از رونمایی مزرعه نوآوری صفاری واقع در ورامین خبر داد و گفت: در راستای مشارکت در ایجاد مزارع نوآوری با همکاری کشت و صنعت های کشاورزی، مزرعه نوآوری صفاری واقع در ورامین رو نمایی شد که یکی از اجزای اصلی این مزرعه ورود دستاوردها و فناوری های پژوهشگاه شامل کشت لاین های جدید سورگوم و ارزن پژوهشگاه به عنوان گیاهان کم آب بر، ایجاد چراگاههای دست کاشت با استفاده از گرسهای علوفهای در مناطق معتدله بود.
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
- صنعت، معدن و تجارت البرز در صدر ارزیابیهای عملکرد کشوری
- افتتاح نیروگاه خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
- تصفیه ۶۸ درصد از فاضلاب کرج
- رفع تصرف۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی حریم شهر چهارباغ
- ۲ هزار بار پایش و اصالت سنجی محصولات تولید داخل در البرز
- قدردانی وزارت نفت از مدیر عامل شرکت گاز استان البرز
- ممنوعیت فروش طلای دست دوم خارجی در البرز
- رونمایی از اولین کمپرسور پروسس GQa ساخت ایران در البرز
- تجهیز راههای البرز به سامانه های جدید پایش تصویری
- تابستان امسال کم تنش ترین فصل گرم سنوات اخیر در تامین آب بود
جديدترين خبرها
- ضرورت اعمال برنامههای اضطراری از سوی دولت برای مدیریت خاموشیهای احتمالی در صنایع
- اختصاص ۷۰ هزار میلیارد ریال برای آزاد راه شمالی
- ضرورت همکاری موسسه های رازی و پاستور
- سومین مهرواره بانور در البرز آغاز شد
- فرهنگ مصرف بهینه از اصلی ترین وظایف ماست
- برگزاری مسابقه کتابخوانی “شهرآرا” در منطقه۲ شهرداری فردیس
- سرپرست اداره کل دامپزشکی استان البرز منصوب شد
- استفاده از امکانات شهرداری برای حمایت از کاندیداها ممنوع است
- مقابله سریع با عوامل انشعاب های غیرمجاز گاز طبیعی در چهارباغ
- تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری کرج تصویب شد
دیدگاه ها (0)